Οι κρυμμένοι θησαυροί της Σαντορίνης

τι να δειτε στη σαντορινη - Ariana Suites
Αξίζει να δείτε στη Σαντορίνη
20 Ιανουαρίου 2020

Οι πολύχρωμες κάναβες της Φοινικιάς
Δυο βήματα από την κοσμοπολίτικη Οία ανακαλύψτε έναν οικισμό… χρωματιστό! Τα σομόν, μπλε και ροζ σπίτια της Φοινικιάς αντικρίζουν τους Μπαξέδες και το πέλαγος από μακριά. Οι παλιές κάναβες (οινοποιεία) έχουν μετατραπεί σε πολύχρωμες οικίες. Περιπλανηθείτε στα καλντερίμια, δείτε τη θέα στο Αιγαίο από το προαύλιο της Αγίας Ματρώνας και δοκιμάστε τοπικές λιχουδιές στα μεζεδοπωλεία του χωριού.

Η μεσαιωνική πρωτεύουσα
Από τα Φηρά και το Ημεροβίγλι θαυμάστε τον επιβλητικό κωνικό βράχο του Σκάρου που βρίσκεται σε ύψος 330 μέτρων από τη θάλασσα. Εδώ θα ανακαλύψτε τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Ένα Ενετικό κάστρο με σπίτια, ναούς, το διοικητήριο και τις κατοικίες των αρχόντων. Ανεβείτε έως την κορυφή και όλη η Καλντέρα από την Οία μέχρι τα Φηρά θα αποκαλυφθεί μπροστά σας -μια εξωπραγματική “virtual reality” εμπειρία.

Το ηλιοβασίλεμα των εκλεκτών
Προτιμάτε ένα ήσυχο ηλιοβασίλεμα, που λίγοι ξέρουν; Δείτε το από τον Σκάρο του Ημεροβιγλίου, από τα Κάτω Φηρά ή από το φάρο του Ακρωτηρίου. Ένα μοναδικό θέαμα για τα μάτια σας μόνο..

Κατάδυση σε ηφαιστειακούς βυθούς
Καταδυθείτε στους μυστηριακούς βυθούς της Σαντορίνης: από το ακρωτήρι Τρυπητή της Θηρασιάς μέχρι τον Ταξιάρχη με το ναυάγιο, την Παλιά Καμένη, τον ύφαλο της Αδιάβατης, τις σπηλιές στα Μέσα Πηγάδια, τον βράχο «του Ινδιάνου» στο Ακρωτήρι.

Το κρασί του αρχαίου αμπελώνα
Η ώρα του Διονύσου. Δοκιμάστε τα μοναδικά λευκά και ερυθρά κρασιά της Σαντορίνης και το διάσημο Vinsanto, το γλυκό κρασί από τους ηφαιστειακούς αμπελώνες, που μετρούν πάνω από 3.200 χρόνια ζωής.

Μαθήματα Σαντορινιάς γαστρονομίας
Ανοίγουμε τις πόρτες της σαντορινιάς κουζίνας. Στα μαθήματα γαστρονομίας θα φτιάξετε συνταγές εμβληματικές για την γαστρονομία της Σαντορίνης: τοματοκεφτέδες, σφουγγάτο, μελιτίνια, γλυκό κουφέτο. Η Σαντορίνη στο τραπέζι σας.

Πηγή: https://www.discovergreece.com/